ETŠ

Ekonomsko-trgovinska škola je osnovana 1990. godine kada je svoj rad započela sa 11 odeljenja i 347 učenika. Tokom školskih godina varira broj odeljenja i učenika pa i nastavnika. Škola se nalazi u zgradi Tehničke škole (bivše Rudarske). Ukupna površina školskog prostora iznosi 1252,94 m2, od toga je učenički prostor 1114,79 m2 a ostali kancelarijski prostor 138,15m2.

Verifikovana je za dva područja rada:

  • Ekonomija, pravo i administracija i
  • Trgovina, ugostiteljstvo i turizam.

Škola je dobro opremljena nastavnim sredstvima. Oprema kojom se koriste učenici i zaposleni sastoji se u statičnim i prenosivim računarima, štampačima, video projektorima, skenerima, video kamerama, televizorima, DVD-ma, grafoskopima, kasetofonima i dr. Učionice su klimatizovane što omogućuje prijatan boravak za vreme nastave kako učenicima tako i nastavnicima.

Svi računari u školi su umreženi i imaju pristup Internetu. U školi postoji video nadzor i alarmni sistem pa je bezbednost na zavidnom nivou.

Takođe postoji školska biblioteka koja raspolaže literaturom i dovoljnim fondom knjiga za potrebe učenika i nastavnika. Biblioteka se redovno dopunjuje i osavremenjuje novim izdanjima.

Lokacija

Ekonomsko-trgovinska škola se nalazi u Beogradskoj ulici, broj 10. Lakše ćete saznati kako doći do nas ukoliko pogledate ovu interaktivnu mapu:

… a ovako izgleda naša škola