- Nivo III
- Trajanje obrazovanja: 3 godine
- broj učenika: 15
- Oblast ugostiteljstvo – gastronomija
- Cilj obrazovanja: osposobljavanje učenika za pripremu, serviranje i dekorisanje obroka.
Izaberi ovaj obrazovni profil
*ako:
- sebe vidiš u jednom od danas najtraženijih zanimanja
- voliš da eksperimentišeš u kuhinji
- da imaš priliku da se okušaš u radu u nekom vrhunskom hotelu ili na kruzeru
*naučićeš:
- da pripremaš, serviraš i dekorišeš raznovrsna i neobična jela
- o specifičnostima kuhinja raznih naroda
- da vodiš restoran
Nastava se odvija u specijalizovanim kabinetima za učenje i kroz veliki broj časova praktične nastave van škole
Opšte-obrazovni predmeti:
Srpski jezik i književnost | 3 | 2 | 2 |
Strani jezik | 2 | 2 | |
Fizičko vaspitanje | 2 | 2 | 2 |
Matematika | 2 | 2 | 1 |
Računarstvo i informatika | 2 | ||
Istorija | 2 | ||
Hemija | 1 | ||
Ekologija i zaštita životne sredine | 1 | ||
Geografija | 1 | ||
Sociologija sa pravima građana | 1 |
Stručni predmeti:
Zdravstevan kultura | 2 | ||
Osnove turizma i ugostiteljstva | 2 | ||
Kuvarstvo | 12 | 12 +6 | 12+6 |
Ishrana | 2 | ||
Ekonomika turističkih i ugostiteljskih preduzeća | 1 | ||
Turistička geografija | 1 | ||
Osnove usluživanja | 1 | ||
Preduzetništvo | 2 | ||
Profesionalna praksa | 30 | 60 | 90 |
Kuvarstvo – nastava u bloku | 60 | 90 | 120 |
Izborni predmeti:
Građansko vaspitanje / Verska nastava | 1 | 1 | 1 |
Izborni predmeti prema programu obrazovnog profila: Strani jezik I, Izabrani sport, Istorija (odabrane teme), Likovna kultura
Stručni:Poslovni strani jezik,Poznavanje životnih namirnica, Poslovna informatika u turizmu i ugostiteljstvu, Psihologija u turizmu i ugostiteljstvu, Marketing u turizmu i ugostiteljstvu | 2
2 | 2
2 |