Kuvar

  • Nivo III
  • Trajanje obrazovanja: 3 godine 
  • broj učenika: 15
  • Oblast ugostiteljstvo – gastronomija
  • Cilj obrazovanja: osposobljavanje učenika za pripremu, serviranje i dekorisanje obroka.

Izaberi ovaj obrazovni profil    

*ako:

  • sebe vidiš u jednom od danas najtraženijih zanimanja
  • voliš da eksperimentišeš u kuhinji
  • da imaš priliku da se okušaš u radu u nekom vrhunskom hotelu ili na kruzeru

*naučićeš:

  •  da pripremaš, serviraš i dekorišeš raznovrsna i neobična jela
  • o specifičnostima kuhinja raznih naroda
  • da vodiš restoran

Nastava se odvija u specijalizovanim kabinetima za učenje i kroz veliki broj časova praktične nastave van škole 

Opšte-obrazovni predmeti:

Srpski jezik i književnost322
Strani jezik22
Fizičko vaspitanje222
Matematika221
Računarstvo i informatika2
Istorija2
Hemija1
Ekologija i zaštita životne sredine1
Geografija1
Sociologija sa pravima građana1

 

Stručni predmeti:

Zdravstevan kultura2
Osnove turizma i ugostiteljstva2
Kuvarstvo1212

+6

12+6
Ishrana2
Ekonomika turističkih i ugostiteljskih preduzeća1
Turistička geografija1
Osnove usluživanja1
Preduzetništvo2
Profesionalna praksa306090
Kuvarstvo – nastava u bloku6090120

 

Izborni predmeti:

Građansko vaspitanje / Verska nastava111
Izborni predmeti prema programu obrazovnog profila: Strani jezik I, Izabrani sport, Istorija (odabrane teme), Likovna kultura

 

Stručni:Poslovni strani jezik,Poznavanje životnih namirnica, Poslovna informatika u turizmu i ugostiteljstvu, Psihologija u turizmu i ugostiteljstvu, Marketing u turizmu i ugostiteljstvu

2

 

 

2

2

 

 

2