Kuvar

  • Trajanje obrazovanja: 3 godine 
  • Broj učenika: 15
  • Oblast: Ugostiteljstvo – gastronomija
  • Cilj obrazovanja: osposobljavanje učenika za pripremu, serviranje i dekorisanje obroka.

Izaberi ovaj obrazovni profil ako: 

  • sebe vidiš u jednom od danas najtraženijih zanimanja,
  • voliš da eksperimentišeš u kuhinji,
  • želiš da imaš priliku da se okušaš u radu u nekom vrhunskom hotelu ili na kruzeru.

Naučićeš:

  • da pripremaš, serviraš i dekorišeš raznovrsna i neobična jela,
  • o specifičnostima kuhinja raznih naroda,
  • da vodiš restoran.

Nastava se odvija u specijalizovanim kabinetima za učenje i kroz veliki broj časova praktične nastave van škole 

PREDMETI PO RAZREDIMA:

Opšteobrazovni predmeti:

RazredIIIIII
Srpski jezik i književnost322
Strani jezik22
Fizičko vaspitanje222
Matematika221
Računarstvo i informatika2
Istorija2
Hemija1
Ekologija i zaštita životne sredine1
Geografija1
Sociologija sa pravima građana1

 

Stručni predmeti:

RazredIIIIII
Zdravstvena kultura2
Osnove turizma i ugostiteljstva2
Kuvarstvo (vežbe+prakt.nast.)1212+612+6
Kuvarstvo – nastava u bloku6090120
Ishrana2
Ekonomika turističkih i ugostiteljskih preduzeća1
Turistička geografija1
Osnove usluživanja1
Preduzetništvo2
Profesionalna praksa306090

 

Izborni predmeti:

RazredIIIIII
Građansko vaspitanje / Verska nastava111
Izborni predmeti prema programu obrazovnog profila: Strani jezik I, Izabrani sport, Istorija (odabrane teme), Likovna kultura

Stručni:  Poslovni strani jezik,  Poznavanje životnih namirnica, Poslovna informatika u turizmu i ugostiteljstvu, Psihologija u turizmu i ugostiteljstvu, Marketing u turizmu i ugostiteljstvu

22