Kuvar

  • Trajanje obrazovanja: 3 godine 
  • Broj učenika: 15
  • Oblast: Ugostiteljstvo – gastronomija
  • Cilj obrazovanja: osposobljavanje učenika za pripremu, serviranje i dekorisanje obroka.

Izaberi ovaj obrazovni profil ako: 

  • sebe vidiš u jednom od danas najtraženijih zanimanja,
  • voliš da eksperimentišeš u kuhinji,
  • želiš da imaš priliku da se okušaš u radu u nekom vrhunskom hotelu ili na kruzeru.

Naučićeš:

  • da pripremaš, serviraš i dekorišeš raznovrsna i neobična jela,
  • o specifičnostima kuhinja raznih naroda,
  • da vodiš restoran.

Nastava se odvija u specijalizovanim kabinetima za učenje i kroz veliki broj časova praktične nastave van škole 

PREDMETI PO RAZREDIMA:

Opšteobrazovni predmeti:

Razred I II III
Srpski jezik i književnost 3 2 2
Strani jezik 2 2
Fizičko vaspitanje 2 2 2
Matematika 2 2 1
Računarstvo i informatika 2
Istorija 2
Hemija 1
Ekologija i zaštita životne sredine 1
Geografija 1
Sociologija sa pravima građana 1

 

Stručni predmeti:

Razred I II III
Zdravstvena kultura 2
Osnove turizma i ugostiteljstva 2
Kuvarstvo (vežbe+prakt.nast.) 12 12+6 12+6
Kuvarstvo – nastava u bloku 60 90 120
Ishrana 2
Ekonomika turističkih i ugostiteljskih preduzeća 1
Turistička geografija 1
Osnove usluživanja 1
Preduzetništvo 2
Profesionalna praksa 30 60 90

 

Izborni predmeti:

Razred I II III
Građansko vaspitanje / Verska nastava 1 1 1
Izborni predmeti prema programu obrazovnog profila: Strani jezik I, Izabrani sport, Istorija (odabrane teme), Likovna kultura

Stručni:  Poslovni strani jezik,  Poznavanje životnih namirnica, Poslovna informatika u turizmu i ugostiteljstvu, Psihologija u turizmu i ugostiteljstvu, Marketing u turizmu i ugostiteljstvu

2 2