Pravno-poslovni tehničar

Izaberi ovaj obrazovni profil

*ako:

 • želiš da radiš u kancelariji
 • sebe vidiš kao advokata, sudiju ili inspektora
 • voliš da učestvuješ  u raspravama
 • voliš da radiš sa ljudima
 • želiš da radiš dobro plaćen posao

*naučićeš:

 • da koristiš pravne stručne termine
 • da napišeš presude, žalbe, tužbe
 • da vodiš matičnu knjigu venčanih
 • da napišeš različite vrste ugovora
 • da dokazuješ svoje tvrdnje
 • da napišeš rešenje o godišnjem odmoru
 • vodiš različite evidencije
 • da se baviž krivičnim pospupkom

Nastava se odvija u specijalnim učionicama za učenje, a praksa se obavlja u Sudu, Policijskoj upravi, Gradu, javnim preduzećima …

*trajanje obrazovanja: 4 godine

*broj učenika: 30

Predmeti po razredima:

13 thoughts on “Pravno-poslovni tehničar

 1. Zelim da upisem cetvrti stepen u Vrnjackoj Banji interesuje me dal ima vanredno ili U Novom Pazaru?

 2. Cao,zelim da znam da li ima srednja ekonomska skola smer pravni tehnicar u Pancevu? 🙂

 3. Zdravo Ivana, u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Pančevu ima obrazovnog profila pravni tehničar. Za detaljnije informacije poseti njihov sajt. Pozdrav!

 4. Zdravo, zanima me da li ima mesta u smeru “poslovni administrator“ generacija ’98? Unapred hvala.

 5. Zdravo Sara, u odeljenju poslovni administrator za II razred od školske 2014/2015.g. ima samo jedno slobodno mesto. Pozdrav!

 6. Zdravo, zanima me koji su izborni predmeti za smer poslovni administrator, kakav je i kako se izvodi predmet poslovno administrativna obuka?

 7. Zdravo Kristina, što se tiče izbornih predmeta kod poslovnih administratora, pojavljuju se od drugog razreda i to su opšteobrazovni predmeti: istorija (odabrane teme), izabrani sport, ekologija i zaštita životne sredine i muzička kultura. U trećem i četvrtom razredu su zastupljeni stručni predmeti: spoljno trgovinsko poslovanje, ekonomska geografija, finansijska analiza i retorika.
  Što se tiče predmeta poslovna i administrativna obuka, mogu ti reći da se nastava poslovno-administrativne obuke obavlja u biroima za obuku (specijalizovanim kabinetima), gde se simuliraju sekretarsko-administrativni poslovi kao i poslovi u različitim sektorima i službama koje postoje u preduzećima. U okviru tog predmeta svako odeljenje osniva svoje viruelno preduzeće. Suština ovog predmeta je simulacija poslova iz realnog sveta rada.
  Nadam se da si zadovoljna odgovorom. Pozdrav!

 8. Hvala na odgovoru. Zanima me i da li se poslovno administrativna obuka obavlja u školi po grupama ili učenici idu u neko preduzeće?

 9. Zdravo Kristina, tačno je da se poslovno-administrativna obuka obavlja u školi po grupama u III i IV razredu. Takođe učenici idu na blok nastavu koja se izvodi mahom pri kraju školske godine; u III razredu jednu nedelju a u IV razredu dve nedelje. Taj vid praktične nastave izvodi se u preduzećima u gradu. Sada znaš sve o praktičnom delu ovog obrazovnog profila. Pozdrav!

 10. Zanima me, cime mogu da se bavim i gde mogu da radim posle ove srednje skole? Zelela bih da je upisem.

 11. Zdravo Jelena, u zavisnosti od tvog interesovanja, odnosno smera koji budeš odabrala između ekonomije, prava, administracije i turizma, od toga će zavisiti i tvoj budući posao. Detaljne informacije o našim smerovima možeš naći na ovom sajtu. Pozdrav!

Ostavite odgovor