Obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra, na datum kada je 1918. probijen Solunski front, osim čitanja prigodnog teksta, učenici svih razreda Ekonomsko-trgovinske škole u Boru su imali priliku da i na posebno organizovanom oglednom času Istorije i Sociologije sa pravima građana vide i čuju od predmetnih profesora Spasojević Danijela i Čelebić Violete o srpskom jedinstvu i nacionalnim simbolima, a posebno o nacionalnoj zastavi Republike Srbije – njenom nastajanju kao srpskom simbolu, izgledu i značenju, kao i o današnjem izgledi Državne i Narodne zastave Republike Srbije, ali i posebnoj vrsti zastave Standarti.

Prezentacijom i predavanjem prof. Danijela i Violete, učenici su mogli da čuju mnoge zanimljivosti o srpskoj zastavi, pravilima isticanja, upotrebi, značenju boja.

Zbog zanimljivosti teme, a u cilju opšte informisanosti i kulture, ovo je bila ujedno i najava za ogledni čas kao javni čas, koji će u toku godine biti realizovan iz Sociologije sa pravima građana, od strane pred.prof.Violete Čelebić i učenika završnih razreda ETŠ Bor, a kome će pored učenika i nastavnika, moći da prisustvuju i roditelji i svi zainteresovani građani.

Osim čitanja prigodnog teksta, i ovog oglednog časa, u toku nedelje obeležavanja ovog praznika, 12.09.-16.09.učenici su i na redovnim časovima iz Istorije i Sociologije s pravima građana mogli da čuju dodatna objašnjenja o srpskoj zastavi kao jednom od tri nacionalna simbola i vide različite fotografije državne zastave i njen originalni izgled.