eTwinning projekat u našoj školi

Ekonomsko-trgovinska škola uključena je u projekat „InterTwinned Sustainable Recipes“, koji se realizuje preko „eTwinning-a“ (deo Evropske platforme za školsko obrazovanje) sa partnerskim školama iz Italije i Poljske. Prilikom realizacije aktivnosti koristiće se, različiti oblici, informaciono-komunikacione tehnologije.
U dosadašnjim, trilateralnim, aktivnostima učenici su se predstavili kroz „Padlet“, modernu verziju panoa informaciono-komunikacione tehnologije. To je bio odličan način da kažu nešto o sebi i upoznaju vršnjake.
Povodom Međunarodnog dana bezbednog interneta, održan je onlajn sastanak sa vršnjacima iz Italije i Poljske. Učenici su uživali u susretu i zajedno su igrali „Kahoot“ kviz o bezbednosti na internetu. Nakon toga, kreirali su virtuelne razglednice koje su međusobno podelili.
Ovo nije kraj, čekaju ih još interesantnih aktivnosti. Do tad podsećanje da se Međunarodni dan bezbednog interneta obeležava u preko 130 zemalja širom sveta, sa porukom „Kreiraj, poveži, podeli poštovanja: Bolji internet počinje sa tobom“.