Професионална оријентација

Нека деца, још од малих ногу, знају чиме ће се бавити и тако следе свој сан. Такви појединци ипак не чине већину. Многи се одлучују на основу талента који поседују, или љубави према одређеној професији. Ипак, има много неодлучних или недовољно информисаних, који имају мање или веће потешкоће у доношењу одлуке о будућем занимању.

Управо из тог разлога у посету нам је дошла бивша ученица наше школе, уједно и дипломирани правник и адвокат Невена Голубовић. Поред живописног студенског живота, дочарала нам је свет права на неком вишем нивоу. Невена се бави адвокатуром, те нас је остатак часа провела кроз своје школовање, као и разне примере из праксе. 

Уз постављање разних питања од стране ученика имали смо прилику да сазнамо како заправо изгледа тај посао, како доћи до њега и шта он захтеа. Заголицала нам је машту разним темама и анегдотама из свог школовања, али у исто време нам је показала важност те професије.

Показала нам је и да успешно учење није привилегија генијалних људи. Они који уче успешније само примењују одређене методе, технике и тактике.

Овај час је био веома информативан и занимљив, и носио је јасну поруку, 

„Није битно чиме ћеш се бавити у будућности, важна је воља и степеница знања коју сами градимо.“