Republičko takmičenje – Formiranje i prezentacija turističkih aranžmana

Republičko takmičenje za učenike IV razreda obrazovnog profila turistički tehničar održano je 23. i 24. marta 2018. godine u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Nišu. Na takmičenju je učestvovalo 22 škole. Najpre je rađen test znanja, a potom i praktični deo koji obuhvata izradu trodnevnog aranžmana i popunjavanje recepcijske dokumentacije.

Prvo mesto pripalo je našoj školi, Milici Đurić, na drugom mestu je Jelena Marjanović iz Ugostiteljsko-turističke škole Čajetina, a treća je Sara Mitrović, učenica Ugostiteljsko-turističke škole iz Niša.

„Ponosna sam na uspeh koji sam ostvarila. Zapravo, ponosna sam i na samu činjenicu da sam stala rame uz rame sa najboljim učenicima smera turistički tehničar iz 22 škole širom Srbije. Samo takmičenje je prošlo u veoma prijatnoj atmosferi, niko od učesnika nije bio takmičarski nastrojen, tako da je druženje bilo na zavidnom nivou.

S obzirom da smo se jako dugo i temeljno pripremali, osećaj je neverovatan jer je došao kao priznanje na sav naš trud. Uspeh nije došao sam od sebe, trud se zaista isplatio. Povodom ovog velikog uspeha, naša škola će sledeće godine biti domaćin republičkog takmičenja za najbolje učenike turističkih smerova.

Pored svega, veliku zahvalnost dugujem profesoru Saši Biković na požrtvovanosti i trudu da me pripremi za takmičenje na najbolji mogući način. Međutim, moram napomenuti da mi je tokom svih priprema kao i tokom samog takmičenja veoma značila podrška razredne Snežane Antonijević, roditelja, prijatelja…

Takođe, svima preporučujem da se prihvate takmičarskih izazova, jer i najveći problemi uz dobru organizaciju, mogu biti savladani i rešeni!“