Poseta Međunarodnom sajmu obrazovanja u Beogradu

Učenici četvrtog i trećeg razreda naše škole su 10. marta imali prilike da posete Međunarodni sajam obrazovanja. Kao i ranijih godina sajam se održavao dva dana u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Ovo je bila idealna prilika da naši đaci pomognu sebi u odluci koja će u svakom smislu obeležiti njihov život. Izlagači su bili visoke škole i fakulteti i prvi put ove godine srednje škole. Takođe, osim predstavljanja programa škola i fakulteta učenici su mogli da vide programe stipendija ambasada kao i programe razmene učenika.

U mnoštvu fakulteta kako državnih tako i privatnih, bilo je mnogo fakulteta iz inostranstva. Tako su zainteresovani mogli da čuju ono što ih zanima o studiranju u Sloveniji, Grčkoj, Italiji, Autriji, Švedskoj, Kanadi, Engleskoj, Americi.

Učenici su mogli da učestvuju u različitim radionicama koje su bile pripremljene za njih. Svakako je to bio jedan lepo iskorišćen dan za naše đake gde su na jednom mestu dobili različite informacije i priliku da razgovaraju sa profesorima i studentima.  Nadamo se da su informacije bile od koristi, a učenike možemo pohvaliti za izuzetno ponašanje i otvorenost da pitaju šta ih zanima, učestvuju u radionicama ali i da razgovaraju sa predstavnicima fakulteta iz inostranstva.