Odličan nastup naših turističkih tehničara

U subotu 1. aprila tim učenika naše škole je još jednom imao priliku da se oproba u javnom nastupu pred žirijem i zahtevnom publikom. I, ostvaren je sjajan uspeh i osvojena lepa nagrada! 🙂

17820415_1446932858711070_1484349987_oNaime, naši turistički tehničari: Katarina Zdravković (IV/4), Milica Đurić (III/4) i Matija Milićević (III/4) su sa mentorkom Elenom Spasić Mitranović učestvovali na  takmičenju u organizaciji Univerziteta Singidunum iz oblasti turizma. Tema je bila „Digitalna komunikacija u turizmu Srbije“ – interesantna ali i zahtevna tema kojoj su učenici pristupili sa entuzijazmom jer je ovaj način komunikacije blizak mladima. Zadatak je bio osmišljavanje promotivnog nastupa za izabranu turističku destinaciju ali uz primenu digitalnih kanala komunikacije.

Kako je poziv za takmičenje stigao početkom marta pripreme za takmičenje su trajale tokom ovog meseca i dato je puno različitih, lepih ideja i uloženo puno rada u osmišljavanje konačnog koncepta. Naš tim se odlučio za osmišljavanje promocije putem digitalnih kanala komunikacije za Lazarev kanjon kao vrlo atraktivan i neiskorišćen turistički lokalitet. Tokom priprema timu je nesebično pomogao i stručnjak u ovoj oblasti internet marketinga u turizmu  Milan Stojković (nekada i sam nastavnik naše škole).

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 12 ekipa iz regiona južne i istočne Srbije – iz Niša, Vranja, Kladova, Knjaževca, Pirota… i predstavljeno je puno dobrih i kreativnih ideja. timUčenicima nije bilo jednostavno stati pred članove žirija i predstaviti ideju ali je ovo bila sjajna prilika za uvežbavanje javnog nastupa. Naposletku, osmišljeni koncept, dobar i uvežban način prezentacije kao i pripremljeni materijali su ostavili utisak na žiri te je osvojena specijalna nagrada („u okviru prvog mesta“) u vidu stručnog  putovanja. Prvo mesto je osvojila ekipa iz Knjaževca a još fotografija i opisa utisaka sa takmičenja možete videti na sajtu Univerziteta Singidunum

Kao što su stručnjaci iz žirija poručili našim učenicima ali i predstavnicima drugih škola – bilo bi sjajno da  kreativnost učenika i sjajne ideje koje su predstavljene budu prepoznate od strane odgovornih lica iz oblasti turizma.

Podsetimo, naša škola je i prethodne godine učestvovala u ovom takmičenju koje je tada održano u Beogradu. I prošle godine je ostvaren vrlo zapažen nastup kroz predstavljanje sadržajnog i dobro osmišljenog koncepta na temu „Omladinski turizam u Srbiji“.  Tada su našu školu predstavljale učenice  Nikolov Jelena, Ilić Milica i Katarina Zdravković.

Utisci kako učenika tako i mentorke su sjajni, bilo je ovo veoma korisno iskustvo za sve. Nadamo se će se učešće naših učenika ponoviti i na budućim manifestacijama slične prirode a zadovoljstvo je videti  da su se isplatili vredan rad i uloženi trud.

Ispod možete pogledati i video koji je kreiran za potrebe projekta: