дец 262017
 

У великој сали градске библиотеке 11. децембра је одржана  oтворена трибина у оквиру пројекта ‘’Заговарање за креирање и примену Локалног међусекторског протокола о сарадњи  на превенцији и заштити деце од насиља, злостављања и занемаривања’’ у реализацији локалног  координатора кампање за Бор УГ “Кокоро“. Пројекат подржавају: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања; Министарство здравља, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, УНИЦЕФ а све заједно финансира Европска унија.

Након уводне речи Милојке Миливојевић, локалног међусекторског координатора и читања писма подршке од УНИЦЕФ-а, присутни су могли да чују од гостију представника средњих школа и Центра за социјални рад о облицима и врстама насиља, од породичног преко вршњачког до дигиталног насиља. Гости трибине су сликом и речи дочарали савремене пошасти које првенствено погађају младе људе и тиме послали значајну превентивну поруку.

На крају трибине присутни су чули најбоље литерарне радове ученика борских основних и средњих школа на тему насиља. Велики успех у литерарном остварењу, једна од најбољих прича на тему насиља јесте рад наше ученице Катарине Ранђеловић IV-3 одељења.

Вредновани су и ликовни радови ученика. На наше велико задовољство, комисија је за најбољи рад прогласила цртеж наше ученице II-1 одељења Марије Јашаревић, који ће се наћи у УНИЦЕФ-овим радовима. Такође, ликовни рад ученика III-3 одељења Марка Грујчића чланови комисије су похвалили за оригиналност.

Наши ученици су се фантастично на креативан начин супроставили насиљу.

 Posted by at 12:46 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.