Talentom protiv nasilja

U velikoj sali gradske biblioteke 11. decembra je održana  otvorena tribina u okviru projekta ‘’Zagovaranje za kreiranje i primenu Lokalnog međusektorskog protokola o saradnji  na prevenciji i zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja’’ u realizaciji lokalnog koordinatora kampanje za Bor UG “Kokoro“. Projekat podržavaju: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja; Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, UNICEF a sve zajedno finansira Evropska unija.

Nakon uvodne reči Milojke Milivojević, lokalnog međusektorskog koordinatora i čitanja pisma podrške od UNICEF-a, prisutni su mogli da čuju od gostiju predstavnika srednjih škola i Centra za socijalni rad o oblicima i vrstama nasilja, od porodičnog preko vršnjačkog do digitalnog nasilja. Gosti tribine su slikom i reči dočarali savremene pošasti koje prvenstveno pogađaju mlade ljude i time poslali značajnu preventivnu poruku.

Na kraju tribine prisutni su čuli najbolje literarne radove učenika borskih osnovnih i srednjih škola na temu nasilja. Veliki uspeh u literarnom ostvarenju, jedna od najboljih priča na temu nasilja jeste rad naše učenice Katarine Ranđelović IV-3 odeljenja.

Vrednovani su i likovni radovi učenika. Na naše veliko zadovoljstvo, komisija je za najbolji rad proglasila crtež naše učenice II-1 odeljenja Marije Jašarević, koji će se naći u UNICEF-ovim radovima. Takođe, likovni rad učenika III-3 odeljenja Marka Grujčića članovi komisije su pohvalili za originalnost.

Naši učenici su se fantastično na kreativan način suprostavili nasilju.

[smartslider3 slider=6]