Erasmus dani 2024.

U junu 2024. je i naša škola postala deo velike Erasmus+ zajednice. U okviru kategorije stručnih srednjih škola, od ukupno 87 škola koje su konkurisale, samo 16 je izabrano, a među njima smo i mi sa projektom „Put ka novim znanjima i veštinama“!

Ovaj projekat, finansiran od strane Evropske unije, pružiće jedinstvenu priliku našim učenicima i nastavnicima. Na proleće će 12 naših učenika imati priliku da pohađa stručnu praksu u Nemačkoj, dok će 3 nastavnika učestvovati u programu „job shadowing“ gde će imati priliku da unaprede svoja znanja i veštine kroz rad u preduzećima, organizacijama i obrazovnim ustanovama.

U skladu sa prethodnim, protekle nedelje (14 – 19. oktobra) smo različitim aktivnostima obležili Erasmus+ dane.

U okviru škole je, na Nastavničkom veću, svim nastavnicima predstavljen projekat.

 

 

 

 

 

 

 

Takođe, tokom ove nedelje posetili smo i druge Erasmus+ škole u okruženju, tako da je direktorica Sonja Stamenković, zajedno sa članovima projektog tima (Valentinom Popović, Milenom Kenić Prvanović i Elenom Spasić Mitranović) posetila Tehničku školu u Zaječaru, kao i Osnovnu školu „Vladisav Petković Dis“ u Grljanu.

Ovo je bila izuzetna prilika da nastavnici međusobno razmene iskustva, ali i da dobiju odgovore od iskusnijih kolega koji su već realizovali projekte.