Obeležavanje Svetskog dana turizma

Naši turistički tehničari su povodom Svetskog dana turizma (27. septembar) kroz različite aktivnosti obeležili ovaj datum.

Na časovima praktične i blok nastave su grupe učenika izradile prigodne prezentacije, postere i kvizove koji su kasnije iskorišćeni za prostorije škole, ali i u drugim aktivnostima te nedelje.

Učenici prvog, trećeg i četvrtog razreda su u utorak, 27. septembra zajedno sa Turističkom organizacijom Bor, učestvovali u aktivnostima koje su bile održane na lokalitetu Lazareve pećine. Učenici su učestvovali u radionici „Po bakinom receptu“  u kojoj su žene iz udruženja građana „Primovara“ pokazale postupak izrade vlaškog specijaliteta „plašinte“ a oprobali su se i u samom pravljenju. Maturanti smera turističko- hotelijerski tehničar su se oprobali u ulozi turističkih vodiča, te je njih nekoliko vodilo grupu u obilazak pećine, uz stručne opise pećinskog nakita i legendi o pećini. U okviru aktivnosti pod nazivom „Okom učeničke kamere kroz pećinu“ zadatak učenika je bio da naprave kratke filmove i fotografije. Trenutno se sve to obrađuje, pa uskoro očekujemo čitaj jedan spot o boravku na lokalitetu. Maturanti su upriličili i kviz znanja za učenike prvog i trećeg razreda ali i za osnovce iz Osnovne škole „Petar Radovanović“ iz Zlota.

Učenici trećeg i četvrtog razreda su tokom nedelje bili u poseti osnovnim školama. Učenicima viših razreda je upriličen kviz „Pokaži šta znaš“ na temu turističke ponude Bora. U svim školama kviz je protekao u takmičarskoj ali zaista veseloj i pozitivnoj atmosferi a, pobednici su nagrađeni prigodnim poklonom.

Bila je ovo nedelja u kojojsmo kroz razne aktivnosti obležili ovaj značajan datum. Zahvaljujemo našim divnim učenicima na angažovanju kao i nastavnicima turističke grupe predmeta Mileni Kenić Prvanović, Eleni Spasić Mitranović i Saši Bikoviću.

Zahvaljujemo i našim saradnicima, nadamo se da su i oni uživali u ovim zajedničkim aktivnostima, koliko i mi u posetama. 🙂

U nastavku pogledajte fotografije, video zapise i radove koji su nastali tokom realizacije ovih aktivnosti.

Fotografije: poseta Lazarevoj pećini:

 

Video snimci iz posete školama:

  • poseta školama 3. oktobar i Dušan Radović

  • Poseta školama Vuk Karadžić, Sveti Sava i Branko Radičević

 

Prezentacije: 

  • Razvoj turizma

  • Seoski turizam u okolini Bora

  • Lokalni događaji u Timočkoj krajini