Maturantima borskih srednjih škola prezentovana je knjiga “Kako do posla u 21. veku”

‘’Tamo gde je problem, tamo je šansa – treba nešto uraditi za rešavanje svojih problema (pomeriti se iz “zone komfora”), a ne kukati nad problemima i kriviti druge (“pomozi sebi i Bog će ti pomoći”).

                                                                                    Dragan Varagić

IMG_20170405_121343

29. marta Ekonomsko-trgovinska škola je ugostila vrsnog predavača, profesora, poznatog blogera Dragana Varagića jednog od autora knjige “Kako do posla u 21. veku” i Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić”.Gosti su borskim srednjoškolcima završnih razreda predstavili mogućnosti zaposlenja na životnim  motivacionim primerima.

FB_IMG_1491380771048

Projektom “Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru” je predviđeno da svaka škola u Srbiji u svojoj biblioteci uvrsti ovu knjigu kako bi srednjoškolci imali uvid u mogućnosti zaposlenja koja im se pružaju nakon školovanja.

Dragan Varagić važi za istaknutog blogera i savetnika za poslovnu primenu interneta. U neposrednom kontaktu sa maturantima uspeo je da kao vrstan predavač održi pažnju prisutnima i zainteresuje ih za poslovni uspeh u njihovoj budućnosti. Učenici su čuli veoma korisne savete kako da krenu pravim putem,  koje su to veštine i znanja koje treba da poseduju kako bi mogli da učestvuju u poslovnoj utakmici.