Poseta Sajmu obrazovanja održanog u Beogradu 10-11.marta 2017.godine

11.marta 2017.godine učenici (92) trećeg i četvrtog zajedno sa odeljenjskim starešinama Jović Natalijom, Marjanović Oliverom, Antonijević Snežanom, Tomić – Bogdanović Radmilom,  Bojkovski – Jorgovanović Natašom i Ristovski Gordanom posetili su Sajam obrazovanja.  Sajam obrazovanjakoji se  tradicionalno održava u Beogradu, u martu, u hotelu Crown Plaza.

Na Sajamu  su učenici  imali mogućnost  da se podrobnije upoznaju sa ponudom viskoškolskih ustanova Beograda i pojedinih univerziteta Evrope koji su bili učesnici Sajma. Takođe, mogli su dobiti potrebna informacije i materijale o mogućnostima studiranja u Kanadi i  SAD-u. Veliko interesovanje bilo je za fakultete ekonomske i pravne struke, kako državne tako i privatne fakultete, kao i  za FON, Učiteljski  fakultet i Policijsko-kriminalističku akademiju.  Najveće interesovanje kod učenika trećeg razreda  izazvao je Ekonomski fakultet, Beogradskog Univerziteta, gde je promoter i predstavnik bila bivša učenica naše škole, koja sada pohađa master studije, Mladenović Aleksandra. Učenici su imali mogućnost da učestvuju u određenim radionicama u organizaciji Sajma.

Nakon posete  su učenici i nastavnici  imali slobodno vreme za individualne aktivnosti i zajedničko druženje

Put protekao je bez ijednog problema, uz poštovanje dogovora, satnice, pravila ponašanja, uzajamnog  uvažavanja od strane svih učesnika putovanja. Odnos vozača autoprevoznika Bortravel bio  je izuzetno predusretljiv, profesionalan i vrlo dobronameran. Učenici su pohvaljeni od strane svojih nastavnika za dostojanstveno ponašanje koje može biti primer ostalim đacima.

Izveštaj pripremili učenici i nastavnici ETŠ