Specijalizacija

Specijalizacija se vrši za obrazovne profile:

 1. Sudsko-administrativni izvršitelj
 2. Poslovni sekretar
 3. Trgovački menadžer

Sudsko-administrativni  izvršitelj

Uslovi za upis kandidata

Uslov za upis kandidata je završeno odgovarajuće srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju – pravni tehničar.

Pravo upisa stiču i kandidati koji su po ranijim programima završili upravnu školu u četvorogodišnjem trajanju – zanimanja: tehničar za upravne poslove i tehničar za poslove osiguranja.

Sva lica moraju imati najmanje dve godine radnog iskustva na poslovima odgovarajućeg zanimanja.

Poslovni sekretar

Uslovi za upis kandidata

Uslov za upis kandidata je završeno odgovarajuće srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju:

–          Pravni tehničar,

–          Birotehničar,

–          Ekonomski tehničar

–          Trgovinski tehničar

Ili u trogodišnjem trajanju:

–          Daktilograf

Pravo upisa stiču i kandidati koji su po ranijim programima završili upravnu, birotehničku, ekonomsku i trgovinsku školu.

Pravo upisa stiču i kandidati sa završenom gimnazijom pod uslovom da polože razliku ispita iz predmeta: osnovi prava i daktilografije.

Sva lica moraju imati najmanje dve godine radnog iskustva na poslovima poslovnog sekretara.

Trgovački menadžer

Uslovi za upis kandidata

Uslov za upis kandidata je završeno odgovarajuće srednje obrazovanje i to:

–   Četvorogodišnje srednje obrazovanje u oblasti trgovine ili ekonomije sa najmanje dve godine radnog iskustva na poslovima trgovine;
–   Trogodišnje srednje obrazovanje u oblasti trgovine sa najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima trgovine;
–   Četvorogodišnje ili trogodišnje obrazovanje u drugim oblastima rada sa najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima trgovine uz polaganje dopunskih ispita iz oblasti trgovine koje odredi škola.

Specijalizacija se upisuje nakon završenog četvorogodišnjeg srednjeg obrazovanja.
Pročitajte više o vanrednom obrazovanjudokvalifikaciji i prekvalifikaciji.

6 Comments

 1. Aleksandra децембар 6, 2013 at 11:54 am

  Postovani,
  zavrsila sam srednju ekonomsku skolu, 19 godina sam radila na poslovima blagajne i obracuna i 4 godine na poslovima planiranja budzeta, knjizenja, fakturisanja tj administrativnim i racunovodstvenim poslovima u srednjoj Skoli.

  Koje su mogucnosti za specijalizaciju za poslovnog sekretara i pod kojim uslovima mogu zavrsiti (koje su cene usluga za prijavu, polaganje ispita…)

 2. Vesna, pedagog децембар 9, 2013 at 2:55 pm

  Zdravo Aleksandra, vidimo da ste zainteresovani za specijalizaciju poslovnog sekretara i da imate odgovarajuću srednju stručnu spremu. Ukoliko budete želeli da upišete specijalizaciju u našoj školi moraćete da uzmete s posla potvrdu o poslovima koje obavljate a koje su u vezi sa poslovnim sekretarom.
  Odgovore na ostala pitanja možete potražiti na našem sajtu http://www.etsbor.edu.rs na stranama vanrednog obrazovanja, konkretno specijalizacija ili pozivom na telefon škole 030/ 2456-310 tražeći sekretara škole. Pozdrav!

 3. Svetlana јануар 31, 2014 at 11:06 am

  Postovani,
  procitala sam da kod Vas moze specijalizacija za poslovnog sekretara. Vanredno sam zavrsila srednju trgovacku cetvrti stepen i imam iskustvo u trgovini vise od dve godine.Koje su moje mogucnosti i pod kojim uslovima mogu zavrsiti.
  Hvala

 4. Vesna, pedagog фебруар 3, 2014 at 10:28 am

  Zdravo Svetlana, u našoj školi možete da upišete specijalizaciju ukoliko ispunjavate uslove sa završenom srednjom školom, smer: trgovinski tehničar i ukoliko radite najmanje dve godine na poslovima poslovnog sekretara o čemu prilažete potvrdu kao dokaz. Za detaljnije informacije možete pozvati sekretara škole na br. 030/24 56 310. Pozdrav!

 5. zorica септембар 23, 2014 at 9:04 pm

  Poštovani, imam završenu trogodišnju školu smer trgovac, zanima me da li je moguće upisati smer poslovnog sekretara jer taj posao obavljam sedam godina. Isto tako me zanima i trgovački menadžer jer to je posao koji radim u privatnoj praksi. Hvala

 6. Vesna, pedagog октобар 1, 2014 at 9:30 am

  Zdravo Zorice, malo kasnimo sa odgovorom ali u svakom slučaju će biti korisno za tebe. Naime, za prvu želju ne ispunjavaš uslove a što se tiče druge potrebno je da priložiš dokaze. O svemu ćeš dobiti detaljna objašnjenja od sekretara škole na broj 030/ 24 56 310. Pozdrav!

Leave A Comment