Prekvalifikacija

Prekvalifikacija se vrši  na zanimanjima:

 • ekonomski tehničar           15 slobodnih mesta
 • pravni tehničar                   10 slobodnih mesta
 • turistički tehničar               15 slobodnih mesta
 • trgovac                                  15 slobodnih mesta
 • kuvar                                       15 slobodnih mesta
 • konobar                                  15 slobodnih mesta
Kod upisivanja prekvalifikacije potrebno je priložiti svedočanstva o završenim razredima kako bi se utvrdilo spisak ispita koji se kod prekvalifikacije moraju položiti.

60 Comments

 1. Vesna, pedagog октобар 7, 2013 at 1:12 pm

  Zdravo Majo, u našoj Ekonomskoj školi u Boru možeš upisati prekvalifikaciju za obrazovni profil poslastičar ali si za ovu školsku godinu zakasnila. Sve što te interesuje možeš pronaći na našem sajtu http://www.etsbor.edu.rs od predmeta do cene školarine, ispitnih rokova i opširnije o svim profilima za koje školujemo vanredne učenike. Pozdrav!

 2. lidija октобар 9, 2013 at 10:22 pm

  molim vas da mi objasnite kako bi to islo kod moje prekvalifikacije.zavrsila sam srednju obucarsku III stepen,sada bih htela da zavrsim ekonomsku.koliko ispita imam razlike.hvala unapred.

 3. Vesna, pedagog октобар 18, 2013 at 8:38 am

  Zdravo Lidija, iz tvog pitanja vidim da želiš da upišeš ekonomsku školu ali nisi navela koji smer. Pretpostavljam da misliš na ekonomskog tehničara. U tom slučaju bi bila prekvalifikacija i dokvalifikacija i naravno prilično ispita. Predmete u svim obrazovnim profilima, možeš pogledati na našem sajtu i uporediti sa onima koje si završila a prilikom upisa kao vanredni učenik biće ti uručeno rešenje sa svim ispitima koje treba da polažeš. S obzirom da je upis vanrednih učenika bio do 31. avgusta, preostaje ti da sačekaš narednu školsku godinu. Pozdrav!

 4. bojana јануар 29, 2014 at 9:14 pm

  Zavrsila sa srednju poljoprivrednu skolu IV stepena i Visu turisticku skolu -Ekonomista za turizam VI,a htela bi da se prekvalifikujem u kuvara sa validnom diplomom za rad u inostranstvu.Kolika je razlika predmeta i da li je moguce to zavrsiti kod vas u skoli?Hvala unapred

 5. mladen октобар 4, 2014 at 3:24 pm

  postovani da i mozete da mi izadjete u susret da me posavetujete.zavrsio sam samo osnovnu skolu imam 27 godina zelim da zavrsim srednju skolu 3 stepen ili neki kurs od 6 do 9 meseci da li tako nesto postoji u novom sada posto sam ja iz okooine novog sada tacnije iz srbobrana nemama bas neki izbor sta bih tacno zavsio ali samo da je treci stepen diplome srdacan pozdrav i unapred zahvalan na odgovoru

 6. Vesna, pedagog октобар 6, 2014 at 8:42 am

  Zdravo Mladene, evo ti linka Privatne elitne ekonomske škole u Novom Sadu koja se bavi vanrednim obrazovanjem. Tu možeš pronaći sve što te interesuje. Pozdrav! http://www.elitna.org/obrazovanje-vanredno.php

 7. Katarina новембар 2, 2014 at 7:14 pm

  Postovanje, ako mi mozete reci kakav je postupak da neko ko je završio srednju četvorogodišnju školu ( masinsko – elektrotehnicku), sada završi za kuvara dodatno? Da li je moguce uopste? Hvala unapred.

 8. Vesna, pedagog новембар 3, 2014 at 2:43 pm

  Zdravo Katarina, slobodno možeš da upišeš vanredno školovanje za smer: kuvar u svim školama koje imaju ovaj obrazovni profil. Tamo ćeš dobiti sve informacije potrebne za upis. Pozdrav i srećno!

 9. Sanja март 1, 2015 at 3:25 pm

  Zanima me kada pocinje upis za kuvara? I sta je sve potrebno?

 10. Nenad март 2, 2015 at 11:11 am

  Poštovana Sanja,
  Ukoliko je Vaše pitanje vezano za prekvalifikaciju, ne postoji rok za upis već se možete upisati bilo kada u toku školske godine. Potrebno je da školi podnesete: 1) prijavu za upis koju možete preuzeti u školi, 2) svedočanstva o prethodno završenim razredima, 3) diplomu o stečenom obrazovanju, 4) izvod iz matične knjige rodjenih, 5) molbu za upis i 6) potvrdu o uplati školarine. Nakon toga, komisija određuje dopunske ispite koje učenik treba da polaže. Na osnovu odluke komisije, škola učeniku izdaje rešenje o priznavanju ocena i dopunskim ispitima.

Leave A Comment