Одличан наступ наших туристичких техничара

У суботу 1. априла тим ученика наше школе је још једном имао прилику да се опроба у јавном наступу пред жиријем и захтевном публиком. И, остварен је сјајан успех и освојена лепа награда! 🙂

17820415_1446932858711070_1484349987_oНаиме, наши туристички техничари: Катарина Здравковић (IV/4), Милица Ђурић (III/4) и Матија Милићевић (III/4) су са менторком Еленом Спасић Митрановић учествовали на  такмичењу у организацији Универзитета Сингидунум из области туризма. Тема је била „Дигитална комуникација у туризму Србије“ – интересантна али и захтевна тема којој су ученици приступили са ентузијазмом јер је овај начин комуникације близак младима. Задатак је био осмишљавање промотивног наступа за изабрану туристичку дестинацију али уз примену дигиталних канала комуникације.

Како је позив за такмичење стигао почетком марта припреме за такмичење су трајале током овог месеца и дато је пуно различитих, лепих идеја и уложено пуно рада у осмишљавање коначног концепта. Наш тим се одлучио за осмишљавање промоције путем дигиталних канала комуникације за Лазарев кањон као врло атрактиван и неискоришћен туристички локалитет. Током припрема тиму је несебично помогао и стручњак у овој области интернет маркетинга у туризму  Милан Стојковић (некада и сам наставник наше школе).

На такмичењу је учествовало укупно 12 екипа из региона јужне и источне Србије – из Ниша, Врања, Кладова, Књажевца, Пирота… и представљено је пуно добрих и креативних идеја. timУченицима није било једноставно стати пред чланове жирија и представити идеју али је ово била сјајна прилика за увежбавање јавног наступа. Напослетку, осмишљени концепт, добар и увежбан начин презентације као и припремљени материјали су оставили утисак на жири те је освојена специјална награда („у оквиру првог места“) у виду стручног  путовања. Прво место је освојила екипа из Књажевца а још фотографија и описа утисака са такмичења можете видети на сајту Универзитета Сингидунум

Као што су стручњаци из жирија поручили нашим ученицима али и представницима других школа – било би сјајно да  креативност ученика и сјајне идеје које су представљене буду препознате од стране одговорних лица из области туризма.

Подсетимо, наша школа је и претходне године учествовала у овом такмичењу које је тада одржано у Београду. И прошле године је остварен врло запажен наступ кроз представљање садржајног и добро осмишљеног концепта на тему „Омладински туризам у Србији“.  Тада су нашу школу представљале ученице  Николов Јелена, Илић Милица и Катарина Здравковић.

Утисци како ученика тако и менторке су сјајни, било је ово веома корисно искуство за све. Надамо се ће се учешће наших ученика поновити и на будућим манифестацијама сличне природе а задовољство је видети  да су се исплатили вредан рад и уложени труд.

Испод можете погледати и видео који је креиран за потребе пројекта: